خبرگزاری مهر نوشت؛

کرونا در هرمزگان همچنان قربانی می گیرد/ مصوبات بی نتیجه وزیر!

وزیر بهداشت و معاونانش در هفته های گذشته با سفر به هرمزگان برای تسریع در روند مقابله با کرونا مصوباتی داشتند که هنوز در عمل تاثیری در کاهش تلفات کرونا نداشته است.

به گزارش تیلا نیوز، خبرگزاری مهر در گزارشی به وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی، طرح واکسیناسیون و نتیجه سفر وزیر بهداشت به استان پرداخت و نوشت: در نهمین روز از مرداد ماه ۱۴۰۰، با جان باختن ۱۷ نفر دیگر از بیماران مبتلا به کرونا در هرمزگان، شمار کل جان باختگان این بیماری در استان به هزار و ۶۹۹ نفر رسید. جان باختگان ۱۴ مرد و ۳ زن در بازه سنی ۳۱ تا ۵۴ سال از شهرستان‌های بندرعباس، میناب، قشم، کیش، بشاگرد، سیریک و بندرلنگه بودند.

امروز نیز ۲۱۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری شدند و اکنون در مجموع هزار و ۴۷ نفر در بیمارستان‌های استان تحت مراقبتند. از مجموع بستری‌ها، ۱۲۲ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه (آی. سی. یو) بستری هستند و حال ۲۵ نفر از آن‌ها وخیم است.

🔸۴۲ هزار هرمزگانی دوز دوم واکسن کرونا دریافت کرده‌اند

بر اساس آمار دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، تاکنون ۲۷۷ هزار و ۹۲۴ نفر در استان علیه کرونا واکسینه شده‌اند. از این شمار، ۲۳۵ هزار و هشت نفر دوز اول و ۴۲ هزار و ۹۱۶ نفر هر دو دوز را دریافت کرده‌اند. روز جمعه نیز سه هزار و ۳۹۲ دوز واکسن کرونا به گروه‌های سنی مشمول در استان تزریق شد. این در حالی است که جمعیت استان هرمزگان بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است.

واکسن‌های تزریقی شامل واکسن‌های سینوفارم چین، اسپوتنیک وی روسیه و واکسن کوو ایران برکت ساخت شرکت دارویی برکت است.

فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: دز دوم واکسن آسترازینکا از چهارم مرداد در استان در حال تزریق است و تا ۲۴ ساعت گذشته دو هزار نفر از ۵ هزار نفری که واکسن آسترازینکا را دریافت کرده بودند، دز دوم را نیز دریافت کردند. ۳ هزار نفر باقی مانده هم در روزهای آینده با دریافت پیامک، دز دوم واکسن آسترازینکا را دریافت می‌کنند.

🔸نام نویسی ۴۵ تا ۴۸ ساله‌ها در هرمزگان آغاز شد

وی خاطرنشان کرد: نام نویسی از گروه سنی ۴۵ تا ۴۸ سال در هرمزگان برای واکسیناسیون علیه کرونا آغاز شد. افراد متولد ۱۳۵۵ به قبل می‌توانند به سامانه اینترنتی salamat.gov.ir مراجعه و نام نویسی کنند.

نوروزیان گفت: بر اساس رویه جدید، افراد هنگام نام نویسی قادر به انتخاب مکان، تاریخ و ساعت واکسیناسیون خود هستند و دیگر پیامک تزریق دریافت نمی‌کنند.

وی در خصوص نام نویسی بندرعباسی‌ها در این سامانه هم گفت: با توجه به وجود چندین منطقه شهرداری در بندرعباس، افراد پس از انتخاب شهر بندرعباس، ابتدا منطقه شهرداری و سپس مرکز واکسیناسیون را انتخاب کنند.

🔸مردم رعایت نمی‌کنند!

فریدون همتی عصر شنبه در نشست ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در هرمزگان با بیان اینکه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هرمزگان به شدت کاهش پیدا کرده و کمتر از ۴۰ درصد است، عنوان کرد: این در حالی است که زمانی به ویژه در سال گذشته، رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هرمزگان ۹۵ درصد بود و همه مردم، اصناف و بنگاه‌های اقتصادی، رعایت خوبی داشتند و از برگزاری مراسم عروسی و ختم و تردد غیرضروری امتناع می‌کردند و میزان ابتلاء به بیماری کرونا و فوت ناشی از آن در هرمزگان بسیار کم بود.

وی ادامه داد: هر زمان حساسیت مردم نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی کم شود، میزان شیوع کرونا نیز افزایش می‌یابد و با توجه به گستردگی جامعه، هیچ طرحی در این زمینه، بدون همکاری و کمک مردم، نمی‌تواند موفق باشد.

استاندار هرمزگان افزود: مردم شاهد هستند که میزان ابتلاء به بیماری کرونا و فوت ناشی از آن افزایش یافته و همه شهرستان‌های استان هرمزگان در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارند، اما متأسفانه بسیاری از مردم، دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و دورهمی ها و مراسم‌های عروسی و ختم را برگزار می‌کنند به سفر غیرضروری می‌روند و با خروج غیرضروری از منزل، در بازارها و مکان‌های عمومی حضور پیدا می‌کنند و به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند و به دیگران هم منتقل می‌کنند.

🔸افزایش سهمیه واکسن برای هرمزگان

همتی با اشاره به پیگیری‌های ستاد استانی مقابله با کرونا در هرمزگان، تصریح کرد: سهمیه بیشتری برای واکسن کرونا به هرمزگان اختصاص یافته و گروه‌های سنی در حال واکسیناسیون هستند و تأمین دارو برای درمان بیماران مبتلا به کرونا نیز از دیگر موارد است.

وی گفت: همچنین در ستاد استانی مقابله با کرونا، مصوب شد بنگاه‌های اقتصادی فعال در هرمزگان، ۵۰ میلیارد تومان به دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان اختصاص دهند تا پشتیبانی‌های لازم برای درمان بیماران مبتلا به کرونا، صورت گیرد.

استاندار هرمزگان خواستار کمک رسانه‌ها در این راستا شد و خاطرنشان کرد: رسانه‌های در عین اینکه اشکالات و انتقادات را مطرح می‌کنند اما در کنار آن با مردم نیز گفتگو و مردم را به رعایت پروتکل‌های بهداشتی تشویق کنند تا اهمیت موضوع برای مردم جدی شود.

همتی اظهار داشت: بخش زیادی از ابتلاء و فوت بر اثر بیماری کرونا در هرمزگان به دلیل دورهمی ها، برگزاری مراسم‌های عروسی و ختم، رفت و آمدها و سفرهای غیرضروری بوده است و بدون همکاری مردم در کنترل بیماری کرونا، موفق نخواهیم شد.

وی اضافه کرد: ظرفیت‌های بیمارستانی در هرمزگان در حال تکمیل و توسعه است و بیمارستان نیروی دریایی ارتش در بندرعباس نیز با رفع موانع، طی کمتر از یک ماه تحویل داده می‌شود تا برای بستری بیماران مبتلا به کرونا مورد استفاده قرار گیرد و کمک‌های لازم توسط بنگاه‌های اقتصادی برای تأمین دارو و کیت‌های تشخیص کرونا جهت شناسایی زودهنگام بیماران مبتلا به کرونا، در حال انجام است.

وی ادامه داد: تجهیزات و امکانات استان به حدی نیست که ابتلاء به بیماری کرونا و افراد نیازمند به بستری افزایش یابد اما دانشگاه علوم پزشکی، کادر درمان و دستگاه‌های پشتیبان در حال تلاش بسیاری هستند.

به گزارش مهر، در حالی که واکسیناسیون فرهنگیان و اصحاب رسانه در سراسر کشور آغاز شده است، اما همچنان اصحاب رسانه از نبود برنامه اعلامی توسط علوم پزشکی هرمزگان گلایه دارند.

ناهماهنگی‌ها در واکسیناسیون این قشر پرتلاش و زحمت کش در استان موجب نگرانی در میان خبرنگاران شده است. هنوز هیچ مجموعه‌ای جواب قانع کننده‌ای به رسانه‌ها نداده‌اند و توپ در زمین همدیگر می‌اندازند.